Μία σχολή Wing Tsjun δεν είναι ένα «fitness studio» ή κάποιο γυμναστήριο. Χωρίς πειθαρχία και σεβασμό, δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επικίνδυνες μαχητικές τεχνικές.

Μερικά βασικά στοιχεία του κανονισμού λειτουργίας των σχολών:

Εισαγωγή στο Wing Tsjun

Όπως ένας μαθητής γράφεται σ’ ένα σχολείο και με την πράξη του αυτή δεσμεύεται να παρακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης και τους κανόνες του σχολείου χωρίς παρεκλίσεις, έτσι και στο Wing Tsjun, ο μαθητής που θέλει να εκπαιδευτεί, θα πρέπει απαραίτητα να γίνει μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης του συστήματος.

Με αυτή την εγγραφή δεσμεύεται να υπακούει στον κανονισμό λειτουργίας, και αποκτά πρόσβαση στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Επιπλέον, εφόσον αυτή η εγγραφή είναι στην παγκόσμια οργάνωση, ο μαθητής αποκτά πρόσβαση στο να κάνει μαθήματα ή σεμινάρια όπου υπάρχουν σχολές Wing Tsjun σε όλο τον κόσμο (ή αν για κάποιο λόγο βρεθεί σε άλλη πόλη, να συνεχίσει εκεί την εκπαίδευσή του).

Στολή – Ασφάλεια

Στην προπόνηση, κάθε μαθητής πρέπει να φοράει την αναγνωρισμένη στολή W.T.I. Τα ειδικά προστατευτικά είναι υποχρεωτικά. Είναι απερίσκεπτο να εξασκείται κάποιος χωρίς αυτά. Για αποφυγή τραυματισμών, δεν φοράμε αλυσίδες, ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια ή άλλα αντικείμενα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν μασάμε τσίχλα. Πριν το μάθημα απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ ή άλλων επιβλαβών ουσιών. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Υγιεινή σώματος

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ερχόμαστε σε πολύ κοντινή απόσταση με τον συμμαθητή μας. Έχουμε λοιπόν το σώμα και τα ρούχα μας καθαρά.

Χώρος εκπαίδευσης – Σεβασμός

Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό προς τους δασκάλους μας. Αποφεύγουμε παρεξηγήσεις με τη «γλώσσα του σώματος» και όταν κάποιος διδάσκεται ή διορθώνεται από τον Si-fu, τον ευχαριστεί μέσω μιας μικρής υπόκλισης. Δεν απαντάμε με ανάρμοστες, αστείες εκφράσεις και δεν παριστάνουμε τον παντογνώστη. Δεν συμπεριφερόμαστε υπεροπτικά και δεν δημιουργούμε δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Είμαστε πάντα πρόθυμοι για βοήθεια και φιλικοί απέναντι στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτές μας.

Επισκέπτες στο μάθημα

Όταν φέρνουμε επισκέπτες στο μάθημα, είμαστε υπεύθυνοι γι ΄αυτούς. Δεν φέρνουμε στη σχολή αγενή άτομα που προκαλούν φασαρίες. Δεν τους θέλουμε για μαθητές έτσι κι αλλιώς. Συστήνουμε τους επισκέπτες προσωπικά στους εκπαιδευτές μας.

Σχέση με μαθητές άλλων πολεμικών τεχνών

Κάθε μαθητής μίας πολεμικής τέχνης, πιστεύει ότι το στυλ στο οποίο εκπαιδεύεται είναι το καλύτερο. Δεν θίγουμε τα αισθήματα των οπαδών άλλων πολεμικών τεχνών. Δεν επικρίνουμε άλλα συστήματα ή δάσκαλους δημόσια. Θέλησή μας, είναι να ζούμε ειρηνικά με τα άλλα συστήματα. Όλες οι πολεμικές τέχνες θα πρέπει να εμφανίζονται σαν μία μεγάλη οικογένεια.