Ο κάθε μαθητής προσαρμόζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του.

Στο Wing Tsjun το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι έτσι δομημένο, ώστε να σε οδηγήσει σε πολύ σύντομο χρόνο στην κατανόηση και την πρακτική εφαρμογή του συστήματος. Ο κάθε μαθητής προσαρμόζει αυτό το πρόγραμμα στις δικές του απαιτήσεις και δυνατότητες, ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει. Ακόμα και μέσα στο ίδιο γκρουπ μαθητών, οι οποίοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και δυνατότητες, το μάθημα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο καθένας να εξασκείται με την ένταση που επιθυμεί και να προχωράει στο δικό του ρυθμό.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και η δυνατότητα να διαλέξει κάποιος τον τύπο του μαθήματος που του ταιριάζει περισσότερο:

Ομαδικά μαθήματα

Ο μαθητής που θα διαλέξει να εκπαιδευτεί μέσα από ομαδικά μαθήματα, έχει την ευκαιρία να μαθαίνει μαζί με άλλους την ύλη των προγραμμάτων. Μαθαίνει να αντιμετωπίζει ανθρώπους με διαφορετικό ύψος, κιλά ή δύναμη από αυτόν, και βλέπει πως λειτουργεί και προσαρμόζεται η τεχνική του Wing Tsjun, ξεχωριστά σε κάθε άνθρωπο.

Η παρουσία μαθητών οι οποίοι εκπαιδεύονται σε διαφορετικά προγράμματα του δίνει τη δυνατότητα να βλέπει τα στάδια εκπαίδευσης που ακολουθούν και πως αυτά λειτουργούν. Οι πιο προχωρημένοι μαθητές βοηθούν τους νεότερους μέχρι να μάθουν να εκτελούν σωστά τις κινήσεις τους κι έτσι είναι περισσότερο ωφελημένοι από το να βρίσκονται σε ένα κλειστό γκρουπ αρχαρίων.

Στα ομαδικά μαθήματα ο μαθητής προχωράει με ένα φυσιολογικό ρυθμό, περνώντας μεθοδικά από όλες τις επιμέρους πτυχές των προγραμμάτων, όπως Wing Tsjun τεχνική, ψυχολογία, μαχητικότητα, φυσική κατάσταση κλπ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτά την ικανότητα να αμύνεται, μέρα με τη μέρα αποκτά όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το σώμα του σε φόρμα.

Ιδιωτικά μαθήματα

Τα ιδιωτικά μαθήματα εξυπηρετούν αυτούς που δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο ώστε να μπορούν να έρχονται στις ώρες των ομαδικών μαθημάτων, ή απλά θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα και έχουν αυτή τη δυνατότητα. Διαχωρίζουν φυσικά με αυτό τον τρόπο τη θέση τους και επιλέγουν έναν πιο προσωπικό τρόπο εκπαίδευσης. Τα ιδιωτικά πολλές φορές λειτουργούν και συνδυαστικά με τα ομαδικά μαθήματα, και γίνονται είτε για να κατανοηθεί καλύτερα κάποιο κομμάτι της εκπαίδευσης είτε για να διορθώσει κάποιος την τεχνική του.

Γυναικεία τμήματα

Στα αποκλειστικά γυναικεία τμήματα, το μάθημα εξειδικεύεται λίγο περισσότερο και προσαρμόζεται στο γυναικείο φύλλο, σε όλα τα επίπεδα. Δίνεται έμφαση στις ιδιαιτερότητες που αφορούν τη δύναμη, το σωματικό μέγεθος, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της γυναίκας από έναν επιτιθέμενο.

Μικρά γκρουπ μαθητών

Πολλές φορές, μικρές ομάδες μαθητών μπορούν να δημιουργήσουν ένα μικρό ξεχωριστό τμήμα, με ίδια ενδιαφέροντα, στόχους και κοινό ελεύθερο χρόνο. Σε τέτοια τμήματα η εκπαίδευση είναι πιο ευέλικτη, δίνεται έμφαση στα σημεία που ενδιαφέρουν και φυσικά, λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών, σε ένα τέτοιο γκρουπ η εκπαίδευση είναι πιο γρήγορη. Ένα τέτοιο τμήμα για παράδειγμα, μπορεί να είναι μία ομάδα security ή απλά μία παρέα.

Μαθήματα για παιδιά

Τέλος, τα μαθήματα για τα παιδιά γίνονται φυσικά σε ξεχωριστά τμήματα. Το “Kung-Fu Kids” είναι ένα πρόγραμμα ειδικό για την παιδική ηλικία, που δίνει στο παιδί όλα τα εφόδια, σωματικά και ψυχικά, για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Στο “Kung-Fu Kids” το παιδί παίρνει γενικές γνώσεις από διάφορες πολεμικές τέχνες και μεγάλη έμφαση δίνεται στις ηθικές αξίες, όπως η εντιμότητα, η ακεραιότητα και η πειθαρχία.

Μάθετε περισσότερα για το Kung-Fu Kids