Ο Sifu Γεώργιος Γροντής γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1966 και ζει στη Χαλκίδα από το 1972.

Από νεαρή ηλικία έδειξε μεγάλη κλίση στις πολεμικές τέχνες. Έχοντας ακολουθήσει τη μέθοδο εκπαίδευσης και γυμναστικής του Bruce Lee, μέσα από τα βιβλία του, δημιούργησε μία αντίληψη σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να μάχεται κάποιος κι έτσι δεν μπόρεσε να μείνει ικανοποιημένος από τα συστήματα πολεμικών τεχνών που διδάσκονταν στις τοπικές σχολές.

Όταν ο Great Grand Μaster Leung Ting ήρθε στην Ελλάδα (περίπου το 1978), για την προώθηση και εξάπλωση του Wing Tsjun, προτίμησε να κάνει τα σεμινάριά του στην πόλη της Χαλκίδας. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον sifu Γ. Γροντή να αναγνωρίσει την βάση της τέχνης, στην οποία ήταν εκαιδευμένος ο Bruce Lee. Αυτό τον ικανοποίησε απόλυτα και συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Wing Tsjun.

Δυστυχώς, μετά την αποχώρηση του GGM Leung Ting, κανείς δεν ανέλαβε την ηγεσία του Wing Tsjun στην Ελλάδα κι έτσι ο GGM Leung Ting δεν επέστρεψε ποτέ, ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του.

Για μία ακόμη φορά, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο sifu Γ. Γροντής συνέχισε την εκπαίδευσή του στην πολεμική τέχνη που του ταίριαζε περισσότερο, μέσα από τα βιβλία και τις βίντεο-κασέτες ,που άφησε φεύγοντας ο GGM Leung Ting.

Ο ενθουσιασμός και η επιμονή του στο να εξασκείται ακατάπαυστα σε αυτή την τέχνη, του έδωσε την ικανότητα σε αρκετά νεαρή ηλικία (το 1982), να διδάσκει ο ίδιος WT, στη σχολή Kung-Fu της Χαλκίδας, που είχε κάνει τα σεμινάριά του ο GGM Leung Ting!

Όταν ο ευρωπαϊκός οργανισμός Wing Tsjun (EWTO) ήρθε επίσημα στην Ελλάδα, δεν δίστασε να ξεκινήσει από την αρχή την εκπαίδευσή του, με στόχο πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό.

Κάτω από τον Dai-Sifu Παναγιωτόπουλο (ως διορισμένο αρχηγό εκπαιδευτών της EWTO), πήρε το πρώτο και το δεύτερο Level technician και έμεινε μαζί του για σχεδόν 18 χρόνια. Έγινε ένας από τους πρώτους εκπαιδευτές στην Ελλάδα, και το 1992 (κάτω από την EWTO), άνοιξε την πρώτη του προσωπική σχολή Wing Tsjun.

Μιλώντας γενικά για την περίοδο 2000 – 2010, ήταν μια περίοδος μεγάλων εξελίξεων στην οικογένεια του Wing Tsjun διεθνώς. Αρκετοί μεγάλοι δάσκαλοι, που βοήθησαν να εξαπλωθεί το WT παγκοσμίως, ακολούθησαν το δικό τους δρόμο και ίδρυσαν τις δικές τους οργανώσεις.

Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων, ο sifu Γ. Γροντής επέλεξε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την τέχνη του Wing Tsjun, ανεπηρέαστος από τις σκοπιμότητες της κάθε υπερκείμενης οργανώσης, δίνοντάς τη δική του διάσταση γνώσης και ανάπτυξης, την οποία μορφοποίησε μέσα από την πολυετή εμπειρία του.

Η επιθυμία του όμως να διαδοθεί αυτή η τέχνη και στην υπόλοιπη Ελλάδα (όπως αντίστοιχα γίνεται και στο εξωτερικό), τον οδήγησε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον επικεφαλής του Wing Tsjun International, τον Dai-Sifu Thommy Luke Boehlig, το καλοκαίρι του 2010.

Με την υποστήριξη μίας οργάνωσης με παγκόσμια εμβέλεια κι εργαζόμενος μεθοδικά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έφερε το Wing Tsjun σε περισσότερες από 10 πόλεις στην Ελλάδα.

Ως δάσκαλος σε μία παγκόσμια οργάνωση, ο sifu Γ. Γροντής ταξιδεύει πλέον σε όλο τον κόσμο κάνοντας σεμινάρια, έρχεται σε επαφή με κορυφαίους δασκάλους αυτής της τέχνης κι ακολουθεί την εξελικτική πορεία του συστήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται παγκοσμίως.

Ο Sifu Γ. Γροντής μαζί με τον Dai-Sifu Thommy Luke Boehlig

Ο sifu Γ. Γροντής με τον Dai-sifu T. Boehlig στην Κω, το καλοκαίρι του 2010