Ο Ιδρυτής του Wing Tsjun International

GM Thommy Luke BoehligΟ grandmaster Thommy Luke Boehlig γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1976 στο Solingen της Γερμανίας. Στην ηλικία των 6 άρχισε το τζούντο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με shotokan karate και ταϊλανδέζικο kick-boxing.

Το 1991 ξεκίνησε το Wing Tsjun Kung-Fu. Οι δάσκαλοί του ήταν ο GΜ Keith R. Kernspecht, o Sifu Emin Boztepe, o Sifu Stefan Fischer, ο Sifu Hans-Peter Edel και o Sifu Thomas Schroen.

Από το 1996 ως το 2000  μετακόμισε στην Αυστραλία για να ιδρύσει εκεί σχολές WT, στις περιοχές Perth και Fremantle.

Το 1997 ολοκλήρωσε με επιτυχία την επαγγελματική του εκπαίδευση στο πρόγραμμα «close protection» στην ακαδημία ασφάλειας IPSO, στο Heidelberg της Γερμανίας.

Το 2000 ίδρυσε την δική του εταιρεία ασφάλειας “Proserv Security”  με τον συνεργάτη του Christopher Nwazuoke.

Το 2002 ο Boehlig διορίστηκε αρχηγός εκπαιδευτών Σκωτίας από τον EWTO.  Αργότερα, τον ίδιο χρόνο, του απονεμήθηκε ο διακεκριμένος τίτλος “sifu”. 

Το 2004 εργάστηκε ως προσωπικός σωματοφύλακας του βουδιστή αρχιερέα Zuiou Inuoe και του καρδινάλιου Felix Machado στο παπικό συμβούλιο του Βατικανού.

Το 2005 ίδρυσε την οργάνωση πολεμικών τεχνών “Martial Arts International” με τον Grandmaster του Wing Tsjun Allan Fong, τον Escrima Suro Emanuel Hart και τον sifu Thomas Resch του chi-kung, ως επικεφαλής διοικητικό οργανισμό για τις πολεμικές τέχνες Wing Tsjun, Escrima και Chi-Kung .

Το 2005 απονεμήθηκε στον Boehlig ο τίτλος του master του Wing Tsjun και έγινε ο επικεφαλής του Wing Tsjun International.

Το 2006  έγινε εκπαιδευτής της αστυνομίας πόλεων στις πόλεις Langenfeld και Hilden, στην εκπαίδευση για τις επεμβάσεις.

Το 2007 δημοσίευσε το πρώτο βιβλίο του «Η τέχνη της πάλης» και το DVD «Wing Tsjun».