Ο Sifu Γεώργιος Γροντής γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1966 και ζει στην Ελλάδα από το 1972.

Ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες σε νεαρή ηλικία, με τη μέθοδο εκπαίδευσης και γυμναστικής του Bruce Lee.

Όταν ο Great Grand Μaster Leung Ting ήρθε στην Ελλάδα (περίπου το 1978), για την προώθηση και εξάπλωση του Wing Tsjun, ο sifu Γ. Γροντής αναγνώρισε αμέσως την βάση της τέχνης στην οποία ήταν εκπαιδευμένος κι ο Bruce Lee.

Συνέχισε να εκπαιδεύεται σε αυτή την τέχνη παρά τις αντίξοες συνθήκες (εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν σχολές wing tsjun στην Ελλάδα), με βοήθεια τα βιβλία και τις βίντεοκασέτες που άφησε φεύγοντας ο GGM Leung Ting.

Ο ενθουσιασμός και η επιμονή του στο να εξασκείται ακατάπαυστα σε αυτή την τέχνη, του έδωσε την ικανότητα σε αρκετά νεαρή ηλικία (το 1984), να ξεκινήσει να διδάσκει ο ίδιος WT, και μάλιστα στη ίδια σχολή Kung-Fu της Χαλκίδας στην οποία είχε διδάξει ο GGM Leung Ting!

Όταν ο ευρωπαϊκός οργανισμός Wing Tsjun ήρθε επίσημα στην Ελλάδα (περίπου το 1987), ο sifu Γ. Γροντής δεν δίστασε να ξεκινήσει από την αρχή την εκπαίδευσή του, με στόχο πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό το σύστημα αυτοάμυνας.

Κάτω από τον Dai-Sifu Α. Παναγιωτόπουλο (διορισμένο αρχηγό εκπαιδευτών του WT για την  Ελλάδα), έμεινε για σχεδόν 18 χρόνια, κατακτώντας τον τίτλο του sifu. Έγινε ένας από τους πρώτους εκπαιδευτές Wing Tsjun στην Ελλάδα, κι άνοιξε την πρώτη προσωπική του σχολή αυτοάμυνας το 1990.

Η περίοδος 2000 – 2010, ήταν μια περίοδος μεγάλων εξελίξεων στην οικογένεια του Wing Tsjun διεθνώς. Αρκετοί μεγάλοι δάσκαλοι που βοήθησαν να εξαπλωθεί το WT παγκοσμίως, ακολούθησαν το δικό τους δρόμο και ίδρυσαν τις δικές τους οργανώσεις.

Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων, ο sifu Γ. Γροντής επέλεξε να μείνει έξω από τις προσωπικές επιδιώξεις (κυρίως οικονομικές) των ιδρυτών αυτών των οργανώσεων.

Ασχολήθηκε ανεπηρέαστος με την τέχνη του Wing Tsjun, δίνοντάς της την δική του διάσταση γνώσης και ανάπτυξης, την οποία είχε διαμορφώσει μέσα από την πολυετή εμπειρία του.

Η επιθυμία του να διαδοθεί αυτή η τέχνη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τον οδήγησε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον επικεφαλής του Wing Tsjun International, τον Dai-Sifu Thommy Luke Boehlig, το καλοκαίρι του 2010.

Ως δάσκαλος στον παγκόσμιο οργανισμό BDS, ο sifu Γ. Γροντής ταξιδεύει πλέον σε όλο τον κόσμο διδάσκοντας και κάνοντας σεμινάρια, κι αυτό του δίνει την δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με τους κορυφαίους δασκάλους αυτής της τέχνης ακολουθώντας την εξελικτική πορεία της, όπως αυτή διαμορφώνεται παγκοσμίως.

Ο Sifu Γ. Γροντής μαζί με τον Dai-Sifu Thommy Luke Boehlig

Ο sifu Γ. Γροντής με τον Dai-sifu T. Boehlig στην Κω, το καλοκαίρι του 2010

Επικοινωνία με τον Sifu