Το BDS Law Enforcement για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

BDS-Law-EnforcementΤην Κυριακή 1η Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο – παρουσίαση του προγράμματος BDS Law Enforcement στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά την ειδική εκπαίδευση των ανθρώπων στα σώματα ασφαλείας, security κλπ και εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής σε ειδικές ομάδες του στρατού και της αστυνομίας.

Οι καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται ένας επαγγελματίας είναι πολλές φορές διαφορετικές από τα υποτιθέμενα σενάρια σε μία μία τυπική προπόνηση σε χώρους των πολεμικών τεχνών, γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που να αφορά μόνο τον επαγγελματία που ασχολείται με την επιβολή του νόμου γενικότερα.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, γιατί όχι μόνο εφοδιάζει τον επαγγελματία με τεχνικές ελέγχου και ακινητοποίησης, αλλά και γιατί δίνει μεγάλη έμφαση στη γενικότερη ικανότητα αυτοάμυνας σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από τους Άγγλους και Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι εργάστηκαν σε εχθρικό περιβάλλον και από τις αναφορές τους φαίνεται καθαρά, πως το BDS Law Enforcement έχει πολύ μεγάλη πρακτική αξία και χρησιμότητα σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις.

Στην εποχή μας, ιδιαίτερα μετά τη ραγδαία ανάπτυξη των μικτών πολεμικών τεχνών, είναι πολύ πιθανό ένας επαγγελματίας να έρθει αντιμέτωπος με κάποιον, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες. Στόχος μας λοιπόν είναι το BDS Law Enforcement να καλύπτει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση αυτών των τεχνικών καθημερινά.

Το πρόγραμμα BDS Law Enforcement έχει τα παρακάτω οφέλη:

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία

Είναι εύκολο να το μάθεις και να το εφαρμόσεις

BDS-Law-EnforcementΑν είσαι ήδη επαγγελματίας, έχεις περιορισμένο χρόνο για να ασχοληθείς με την εκπαίδευση σου στο να προστατεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Έτσι πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μάθεις και να πάρεις το υλικό που χρειάζεσαι.

Μαθαίνεις πως να είσαι ασφαλής σε όλες τις φάσεις μίας φυσικής αναμέτρησης

Από τη στιγμή που η πραγματικότητα διαφέρει από μία προπόνηση, χρειάζεται να εκπαιδευτείς σε κάτι που να λειτουργεί σε όλα τα στάδια μίας μάχης. Με το BDS Law Enforcement μαθαίνεις να ελέγχεις κάποιον σε όλες τις περιπτώσεις και αποστάσεις.
Στη χρήση και την απόσταση: Κλωτσιάς, Γροθιάς, Αγκώνα – Γονάτου – Κεφαλιάς, Λαβών – Ανατροπών, Μάχης στο Έδαφος και Έναντι Πολλών Αντιπάλων.

Μειώνει τα προβλήματα υπερβολικής χρήσης βίας

BDS-Law-EnforcementΟ ισχυρισμός περί χρήσης υπερβολικής χρήσης βίας είναι πολύ συνηθισμένος σε τέτοιες περιπτώσεις και δημιουργεί προβλήματα στις υπηρεσίες του νόμου, κυρίως σε αυτούς που δεν εμπλέκονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά εργάζονται σε αστικές περιοχές. Στο πρόγραμμα BDS Law Enforcement διδάσκονται τεχνικές ελέγχου και ακινητοποίησης, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού του επιτιθέμενου.

Ασφάλεια, καθώς κινείσαι και λειτουργείς με όπλο

Δεν είναι λίγες οι φορές που άντρες των σωμάτων ασφαλείας τραυματίστηκαν από το δικό τους όπλο. Ένα από τα θέματα της εκπαίδευσης είναι να μπορείς να κινείσαι και να λειτουργείς με ασφάλεια, έχοντας στην κατοχή σου κάποιο όπλο.

Αντιμετώπιση, έλεγχος ή μεταφορά υπόπτων με ομαδική δουλειά

Διδάσκεται ο τρόπος λειτουργίας μίας ομάδας, για την αναχαίτηση ή μεταφορά υπόπτων.

Επαγγελματική εκπαίδευση

BDS-Law-EnforcementΠροβλέπεται η επαγγελματική εκπαίδευση αξιωματικών, οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν την εκπαίδευση σε τμήματα ή ομάδες στις υπηρεσίες τους. Σε μία τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί ένα τετραήμερο εκαίδευσης με 4 ώρες εκπαίδευσης την ημέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα διατίθεται DVD με όλη την ύλη και θα δίνεται πιστοποίηση που θα ισχύει για ένα έτος. (Μετά την πάροδο ενός έτους θα πρέπει εκ νέου να γίνει πιστοποίηση, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης). Σύντομα θα υπάρχει υποστήριξη και στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο και Online.

Η ένταξη του BDS Law Enforcement στα σώματα ασφαλείας έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τις περιπτώσεις χρήσης υπερβολικής βίας. Αν παρόλα αυτά υπάρξει περίπτωση αντιδικίας, το BDS αναλαμβάνει να στείλει εμπειρογνώμωνες να καταθέσουν για την υπεράσπισης σας (για τη χρήση των τεχνικών BDS Law Enforcement), για όσο διαρκεί η πιστοποίηση σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

headoffice@wingtsjun.com – (+49-2175-880069)
hellas@wingtsjun.gr (6939581865)