kids_01Το Kung-Fu Kids είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ειδικό για παιδιά, ηλικίας 4 ως 14 ετών.

Η φιλοσοφία του προγράμματος δεν είναι προσανατολισμένη μόνο στην αυτοάμυνα, όπως συμβαίνει συνήθως σε μία πολεμική τέχνη.

Δεν είναι ένα μαχητικό σπορ με χτυπήματα.

Ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ότι είναι απαραίτητο, ώστε να του προσφέρει προστασία και ασφάλεια όχι μόνο από γροθιές και κλωτσιές, αλλά και από οποιοδήποτε κίνδυνο.

Μαζί με την τεχνική κατάρτιση που βοηθάει το παιδί να αποκτήσει ικανότητες, και φυσικά και την κατάλληλη για την ηλικία του αυτοάμυνα, το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει:

  • Το ειδικό πρόγραμμα “Πρόληψη”
  • Διαπαιδαγώγηση και μεταφορά ηθικών αξιών

Μαζί με την γυμναστική και τα παιχνίδια ρόλων, ώστε να εφαρμόζουν τα παιδιά αυτά που μαθαίνουν, το Kung-Fu Kids θα προσφέρει στο παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις σωστές βάσεις που χρειάζεται.

Το πρόγραμμα είναι διασκεδαστικό, και δεν πιέζουμε κανένα παιδί περισσότερο από όσο θέλει να προσπαθήσει.

Το Kung-Fu Kids δεν έχει αγώνες και δεν είναι κάποιο άθλημα. Επιβραβεύεται η προσπάθεια και όχι μόνο ο νικητής.

Πρόληψη

Το να μάθει ένα πολύ μικρό παιδί να προσέχει τα επικίνδυνα σημεία όταν τρέχει ή παίζει για να μη χτυπήσει, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να μάθει να αποκρούει μία επίθεση. Δεν θα βρεθεί ποτέ ένα τετράχρονο σε κατάσταση αυτοάμυνας στον δρόμο.

Αντίστοιχα, σε πιο μεγάλη ηλικία, περισσότερο χρήσιμο θα ήταν ένα παιδί να μπορεί να αποκλιμακώνει την ένταση και να αποφεύγει τους καυγάδες με έξυπνο τρόπο, παρά να ρίχνει μία δυνατή κλωτσιά.

Το να είναι σε επιφυλακή όταν τον πλησιάζουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία δεν γνωρίζει, είναι εξίσου σημαντικό.

Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώνει αμέσως τους γονείς του όταν βλέπει κάτι ασυνήθιστο στο δρόμο του, που του εμπνέει ανησυχία ή να ζητά αμέσως βοήθεια χωρίς να ντρέπεται, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το παιδικό πρόγραμμα Kung Fu Kids δεν είναι μόνο γροθιές και κλωτσιές.

Με το πρόγραμμα “πρόληψη” που περιλαμβάνει ειδικά παιχνίδια και ασκήσεις, το παιδί θα μάθει να προστατεύεται από τους κινδύνους. Θα μάθει να αναγνωρίζει και να αποφεύγει κάτι επικίνδυνο είτε είναι στο σχολείο είτε στην παιδική χαρά είτε στον δρόμο.

Σιγουρεύουμε ότι το παιδί θα αποκτήσει σωστές βάσεις, σωματικές αλλά και πνευματικές.

Διαπαιδαγώγηση

Στο Kung-Fu Kids, δίνεται μεγάλη έμφαση στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού και στη μεταφορά ηθικών αξιών.

Μερικές από τις θεματικές ενότητες των μαθημάτων, είναι η πειθαρχία, η επιμονή, ο αυτοέλεγχος, το θάρρος, η στρατηγική,  η ευγένεια, ή φιλία, ο σεβασμός.

Τα παιδιά μαθαίνουν να εφαρμόζουν αυτές τις αρχές και αξίες, και ανακαλύπτουν τον τρόπο που μπορούν να το βοηθήσουν στη ζωή του.

Σταδιακά το παιδί θα αποκτήσει δυνατό χαρακτήρα και μια ποιότητα, η οποία θα συμβάλλει θετικά και αποφασιστικά στη μετέπειτα εξέλιξη του.

Γυμναστική

Η γυμναστική με κατάλληλες για την κάθε ηλικία ασκήσεις, είναι αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος.

Θα δυναμώσει το σώμα του παιδιού  και θα μεγαλώσει την αυτοπεποίθηση του.

Μέσα από ασκήσεις και διαγωνισμούς θα μάθει να αγωνίζεται και να μην τα παρατάει. Θα μάθει να κερδίζει, αλλά και να χάνει. Σημασία δεν έχει μόνο η νίκη, αλλά και η προσπάθεια.

 Αντιμετώπιση της βίας

Τα παιδιά θα μάθουν να αντιμετωπίζουν τη λεκτική αλλά και τη σωματική βία στο σχολείο. Μέσα από παιχνίδια ρόλων κι επιλεγμένες ασκήσεις, θα μάθουν να λύνουν χωρίς βία τις διαφορές τους.

Σε ένα διασκεδαστικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους και κοινωνικοποιούνται.

Αυτοάμυνα

Οι τεχνικές αυτοάμυνας που μαθαίνουν τα παιδιά είναι κατάλληλες για την κάθε ηλικία.

Δεν θα μάθουμε ποτέ ένα πεντάχρονο να ρίχνει μία γροθιά στο πρόσωπο ως μέσο αυτοάμυνας. Φανταστείτε τι θα γίνει στο σχολείο, αν το κάθε παιδί που “τσακώνεται”  με έναν συμμαθητή του, τον αρχίζει στις γροθιές…

Το παιδί σε πιο μικρή ηλικία θα μάθει να λύνει λαβές και να αποκρούει απλές επιθέσεις και σπρωξίματα.

Καθώς μεγαλώνει η ηλικία, οι τεχνικές προσαρμόζονται, ώστε το παιδί πάντα να μπορεί να αντιμετωπίσει και πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Κινητικές δεξιότητες

Οι επιλεγμένες ασκήσεις του προγράμματος είναι κατάλληλες για την ηλικία του κάθε παιδιού και αυξάνουν τις κινητικές του δεξιότητες.

Θα γνωρίσει και θα συντονίσει το σώμα του με διάφορους τρόπους, θα μάθει να το ελέγχει και θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Καθώς οι δραστηριότητες σταδιακά δυσκολεύουν, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση και δημιουργεί έναν χαρακτήρα που να μην τα παρατάει εύκολα.

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι το Α και Ω για την αντιμετώπιση κάθε κατάστασης.

Τα παιδιά με αυτοπεποίθηση είναι συνήθως πολύ πιο επιτυχημένα στο σχολείο, είναι χαρούμενα για τη ζωή και την υγεία και συνήθως έχουν μια ξεχωριστή αίσθηση της δικαιοσύνης.

Αντίθετα, τα παιδιά που δεν έχουν αυτοπεποίθηση συχνά αντιδρούν φοβισμένα σε νέες καταστάσεις ή αντιδρούν υπερβολικά και με επιθετικό τρόπο.

Μια καλή ευκαιρία για τη δημιουργία ισορροπίας και κατά συνέπεια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών είναι η άσκηση στις πολεμικές τέχνες.

Μέσα από παιχνίδια ρόλων όπου οι εκπαιδευτές μιμούνται τον επιτιθέμενο, παρουσιάζονται τρόποι για να ορθώσουν λεκτική και σωματική αντίσταση ή να καλούν σε βοήθεια όταν υπάρχει ανάγκη.

Το Kung Fu Kids είναι η τέλεια επιλογή για το παιδί

Το παιδί αποκτά εμπειρίες.

Κοινωνικοποιείται και μαθαίνει να επιβιώνει χωρίς τους γονείς του και αυτό κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή του στο σχολείο.

Μαθαίνει να τα βγάζει πέρα μόνο του λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και διδάσκεται ότι οι τεχνικές που μαθαίνει, πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.

Αυξάνεται η προσοχή και μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση του.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, ισορροπίας, δύναμης και αντοχής και αυτοάμυνας.

Το Kung-Fu βασίζεται στην ιδέα της δια βίου μάθησης, εμπλουτισμένη με τεχνικές ικανότητες.

Οι τεχνικές αυτοάμυνας είναι κατάλληλες για την κάθε ηλικία, χωρίς υπερβολές ή επικίνδυνα χτυπήματα.

Το Kung-Fu Kids βοηθά τα παιδιά να δημιουργήσουν ισχυρά θεμέλια για τη ζωή τους.